Vizir Alveo ja Vertex kypäriin
Vizir Alveo ja Vertex kypäriin Vizir Alveo ja Vertex kypäriin
Petzl

Vizir Alveo ja Vertex kypäriin

Petzlin kypäriin sopiva kirkas suojavisiiri

Petzl Alveo ja Petzl Vertex työkypäriin täydellisesti istuva silmien- ja kasvojensuojain, joka suojaa erinomaisesti mekaanisilta vaaroilta. Soveltuu mm. korkean paikan työskentelyyn, rakennustyöhön, hiontaan, metalliteollisuudelle, arboristeille jne. Erittäin tehokas naarmuuntumisenesto sekä huurtumaton, laadukas ja pitkäikäinen luokka 1 optiikka soveltuen miellyttävään pitkäaikaiseen yhtäjaksoiseen käyttöön. Kirkas linssi ja kaareva muotoilu tarjoavat laajan näkökentän.  


Helppo asentaa kypäristä valmiiksi löytyviin kiinnitysreikiin. Sisältää kiinnitysruuvit. Kaksi asentoa: Nostettuna kypärän päälle kuljetusasentoon sekä laskettuna alas silmien eteen työasentoon. Paino 65 g. Täyttää CE EN 166 luokka 1 tyyppi B standardin vaatimukset (suoja suurella nopeudella lentäviä pieniä kappaleita vastaan: energialuokka B = iskeytymisnopeus 120 m/s). ANSI-ISEA Z87.1-2010. CSA Z94.3-07 luokka 1. Käyttölämpötila -40C - + 80C. Maksimielinikä 10 vuotta. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 3 vuotta.


Vizirin käyttö samanaikaisesti otsavalaisimen kanssa:

Tapa 1: Viziriä voidaan liikuttaa kypärässä ylös ja alas samanaikaisesti kun otsavalaisin on kiinnitettynä kypärään ja käytössä, kunhan kypärän päälle on liimattu kiinnityslevy valaisimelle: PixAdapt E78005 (Pixa-valaisinsarjalle), Pro Adapt E80004 (Duo-valaisinsarjalle ja aiemmalle Ultra-sarjalle) tai Adapt Kit Tikka E93001 (Tikka-valaisinsarjalle).

Tapa 2: Vizirin käyttö työasennossa alhaalla on mahdollista samanaikaisesti kypärän etukoloon kiinnitetyn valaisimen kanssa sekä kypärän otsavalaisinkiinnikkeisiin pannalla kiinnitetyn valaisimen kanssa. Valaisin voidaan helposti irrottaa kypärän etukiinnikkeestä kun visiiri halutaan nostaa ylös.


Yhteensopivuus:  

Petzl Alveo Best - ultrakevyt suojakypärä korkeanpaikantyöskentelyyn

Petzl Alveo Vent - ultrakevyt, tuuletettu suojakypärä korkeanpaikantyöskentelyyn

Petzl Vertex Best - suojakypärä korkeanpaikantyöskentelyyn (mallit 4/2011 alkaen)

Petzl Vertex ST - suojakypärä teollisuuskäyttöön (mallit 3/2011 alkaen)

Petzl Vertex Vent - tuuletettu suojakypärä korkeanpaikantyöskentelyyn (mallit 4/2011 alkaen)

Vizir ei sovellu ennen 4/2011 hankittuihin aiempiin Petzl Vertex kypäriin. Tunnistat yhteensopivat kypärät siitä että niissä on sivuilla kiinnitysreiät Vizirille ja säätöruuvit ohimoilla, aiemmissa yhteensopimattomissa säätöruuvi oli niskassa.


Suositeltavat ylläpitotuotteet:

- Bollé Safety B-Clean Puhdistusliina esikostutettu, tuotekoodi B100 (Snro 6336034)

- Bollé Safety Anti-Fog Kit huurtumisenestosuihke, tuotekoodi B200 (Snro 6336038)

- Bollé Safety Bagweld kuljetuspussi Vizir+kypärä -yhdistelmälle, tuotekoodi BAGWELD (Snro 6336033)


Valtioneuvoston asetus (205/2009) rakennustyön turvallisuudesta, 13 luku 71§: "Rakennustyömaalla on käytettävä suojakypärää. Tarvittaessa kypärä on varustettava alushupulla. Rakennustyössä on käytettävä työn ja työolosuhteiden edellyttämää henkilökohtaista silmien suojausta. Työnantajan on annettava työntekijöille käyttöön suojalasit niissä töissä, joissa on merkittävä silmätapaturmanvaara." Suosittelemme kypärien kanssa käytettäväksi Aclima Balaklava kypärähuppuja.


Tutustu myös tummennettuun malliin Vizir Shadow (A15AS).