Fenix HM61R
Fenix HM61R Fenix HM61R Fenix HM61R Fenix HM61R Fenix HM61R

Fenix HM61R

Fenix HM61R on tehokas ja monipuolinen otsa-, työ- ja kypärävalaisin. Pitkäkestoinen akku ja leveä valokeila!

Vertaa ja valitse lajinsa paras monitoimiotsalamppu Fenix HM61R

Fenix HM61R valittiin lajinsa parhaaksi otsalampuksi / monitoimiotsalampuksi ERÄ-lehden suuressa otsalamppuvertailussa. Taakse jäi koko joukko muita suosittuja otsalamppuja kuten Lumonite Compass R, Armytek Wizard Pro. Tämä ei ollut sattumaa sillä Fenix HM61R:n ominaisuudet, suorituskyky ja toimintavarmuus on lajinsa huippua!

Fenix HM61R:n nerokas ratkaisu sijoittaa magneettinen latausliitin lampun takaosaan lisää toimintavarmuutta ja varmistaa lampun turvallisen käytön ilman latausliittimen kulumista ja kipinöinnin vaaraa esim. jatkuvassa työkäytössä. Fenix HM61R toimii luotettavasti vuodesta toiseen ja siinä onkin viiden (5-vuotta) takuu myös työkäytössä! Tarkasti valaiseva TIR-optiikka tuottaa tasaisen ja pitkälle valaisevan valokuvion max. 145 metriin asti. Fenixin itse valmistama piiriteknologia mahdollistaa lampun käytön monesta kilpailijasta poiketen myös hyvin kylmää kestävillä CR123A paristoilla. HM61R toimii luonnollisesti myös kaikilla tavallisilla 18650 tyypin Li-ion akuilla eikä siinä käytetä kalliita erikoisakkuja. Tämän johdosta HM61R:n maksimivaloteho 1200 lumenia saadaan tuotettua kaikilla tavanomaisilla 18650 Li-ion akuilla!

Fenix HM61R on valintasi kun etsit lajinsa parasta, hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaista monitoimiotsalamppua.


Valittiin lajinsa parhaaksi monitoimiotsalampuksi

ERÄ-lehden vuoden 2020 suuressa otsalampputestissä testattiin peräti neljätoista otsalamppua joista viisi oli ns. pötkylämallista monitoimiotsalamppua. Testissä ei luotettu pelkkään näppituntumaan vaan testiin seulottuja lamppuja testattiin ja mitattiin monipuolisesti. Suoritetut mittaustulokset erottelivat jyvät akanoista. Tässä taulukossa on listattu testissä olleet monitoimiotsalamput parhaimmasta heikoimpaan. Fenix HM61R otsalamppu valittiin lajinsa parhaimmaksi monitoimiotsalampuksi. Otsalampun kokonaissijoitus testissä näkyy suluissa. Lue koko testi kokonaisuudessaan Erän numerossa 9/2020.


1 (3) Fenix HM61R monitoimiotsalamppu(8,5)
Erän suositus: Fenix HM61R kuuluu lieriönmallisiin magneettipäisiin lamppuihin, jotka ovat yksinkertaisia ja hyvin kestävän oloisia. Ne toimivat paitsi otsalla, myös taskulamppuna. Tämä on viidestä lajityypin lampuista paras.Testivoittaja
2 (6) Lumonite Pixel
3 (7) Lumonite Compass R
4 (10) Armytek Wizard Pro
5 (11) Armytek Elf C1


Tehokkain valaisu, punavalo ja pitkä käyttöaika

Fenix HM61R:ssä on luokkansa tehokkain TIR-kirkaslinssioptiikka joka valaisee laajasti mutta tehokkaasti aina 145 metriin saakka. TIR-linssioptiikan ansiosta valaisukyky on erinomainen kaikilla tehoasetuksilla. Lampun erikoisominaisuutena on punavalo joka säilyttää hämäränäkökyvyn pimeässä. Punavalo on erityisen kätevä metsästyksessä ja esim. valokuvauksessa kun on tärkeää säilyttää hämäränäkökyky pimeässä.

HM61R:ssä on viisi (5) valkoisen valon ja kaksi (2) punaisen valon kirkkausasetusta. Pienimmällä kirkkaustilassa (5 lm) lamppu tarjoaa jopa 300 h yhtämittaisen käyttöajan. Laadukas SST40 LED-emitteri tuottaa korkean yli >70 CRI värintoiston jolloin värit toistuvat luonnollisina ja kohteiden yksityiskohdat erottuvat selkeästi ja yksityiskohtaisesti.

Nopein magneettilataus

Eräs otsalampun tärkeä valintakriteeri on se, kuinka nopeasti se saadaan käyttökuntoon. HM61R latautuu jopa kaksi kertaa nopeammin kuin useimmat kilpailevat magneettilataukselliset monitoimiotsalamput. HM61R lataa suurikokoisen 3500 mAh akun tyhjästä täyteen jopa neljässä (4 h) tunnissa! Lampun suurikokoinen painonappikytkin näyttää jäljelläolevan virranmäärän selkeällä LED-merkkivalolla.

Takuu 5-vuotta myös työkäytössä!

Fenix HM61R:ssä on kiinnitetty erityistä huomiota lampun kestävyyteen myös työkäytössä. HM61R on pölyn- ja vedenkestävä IP68-luokituksen mukaisesti. Lisäksi sen rakenne on erittäin kestävä ja se kestääkin tiputuksen kaikista suunnista 2 metrin korkeudelta. Kestävyyttä ja turvallisuutta lisäävänä ominaisuutena HM61R:ssä on muista kilpailevista magneettiladattavista monitoimilampuista poiketen erillinen latausliitin. Latausliitintä ei siis ole integroitu magneettiseen paristokorkkiin jolloin HM61R:n latausliitin ei kerää epäpuhtauksia tai vahingollisia metallilastuja jotka voisivat aiheuttaa lampun oikosulun tai kipinöinnin vaaran.

Useista kilpailijoistaa poiketen, Fenix HM61R takuu on 5-vuotta myös työkäytössä!

Kevyt ja kompakti

Valaisimen koko eräs tärkeimmistä sen käytettävyyteen vaikuttavista tekijöistä. HM61R on eräs kompakteimmista ja keveimmistä monitoimilampuista. Lampun pituus on saatu erittäin lyhyeksi sillä sen latausliitin on sijoitettu kantaosan sijasta valaisinosaan. Lyhyen pituuden (vain 10 cm) ansiosta lampun valokeila on mahdollisemman keskellä suhteessa käyttäjän näkökenttää. HM61R painaa käyttövalmiina ainoastaan 149 g.

Turvallinen käyttää myös paristoilla

HM61R toimii kaikilla 18650 Li-on akkuparistoilla ja myös  CR123A paristoilla! Monipuolisten virtalähteiden käyttömahdollisuus on tärkeää sillä se mahdollistaa valaisimen turvallisen ja myös ympärivuotisen käytön. Useista kilpailijoistaan poiketen Fenix HM61R otsalampussa voidaan käyttää myös erittäin hyvin kylmää kestävillä CR123A paristoilla (kylmyyden kesto -40° C) tai Fenixin ARB-L18-2900L 18650 Li-ion akkuparistolla (kylmän kesto -30° C). HM61R otsalamppu toimitetaan tehokkaalla ja suurikapasiteettisella Fenix ARB-L18 3400 mAh Li-ion ladattavalla akulla. Lataus tapahtuu integroidulla USB-magneettilatausliittimellä (johto sisältyy).

Yksi valaisin - monta käyttöä

HM61R-monitoimiotsalampun käyttöä saat helposti ja edullisesti laajennettua. Asenna se pyörään yksinkertaisella tankokiinnikkeellä, tee siitä täydellinen kypärävalo kypäräkiinnikkeen avulla, kiinnitä se pyöräilykypärään tällä kiinnikkeellä (kiinnikkeet ostettava erikseen). Vakiona voit kiinnittää otsalampun tehokkaalla kantaosan magneettikiinnikkeellä lähes kaikkiin metallipintoihin. Lisäksi metallisella klipsikiinnityksellä saat sen näppärästi kiinni esim. työliiveihin, reppuun jne.

Tuotetiedot

 • Vakiovoimakkuuspiiri säilyttää kirkkauden pidempään.
 • Ultrakirkas max. 1200 lumenin maksimiteho, kantavuus max 145 lm.
 • White Light (SST40) LED ja Punavalo LED (Everlight).
 • Supernopea USB-tyypin magneettilataus (5V 1000 mA).
 • Kestävä AIR-otsapanta on jopa 30 % tavanomaista otsapanttaa kevyempi ja jopa 50 % kestävämpi.
 • Jäljellä olevan akkukapasiteetin näyttötoiminto: yli 85% vihreä valo, 85-50% vilkkuva vihreä, 50-25% punainen valo, alle 25% vilkkuva punainen.
 • Kehittynyt lämpötilan hallintapiiri. Laskee tehoja asteittain mikäli rungon lämpötila ylittää 65-astetta  ja palauttaa tehoja kun lämpötila on alle 65-asteen.
 • Kestävä kova-anodisoitu alumiinirunko.
 • Irrotettava ilmastoitu, nopeasti kuivuva AIR-nauhasto.
 • Voidaan liittää kaikkiin kypäriin erillisellä ALG-03 v2.0 (suositellaan) kypäräkiinnikkeellä ilman otsanauhaston likaantumista ja rispaantumista.
 • Laajasti ja pitkälle valaiseva TIR-lissioptikkaa.
 • Takuu 5-vuotta myös työkäytössä.
 • Värit: harmaa/oranssi (panta oranssi jossa reunoissa oranssit raidat, heijastavat logot).
 • Pakkaus sisältää: HM61R otsalamppu x 1, pää- ja otsapanta x 1 , Fenix ARB-L18-3400 mAh ladattava akku x 1, USB magneettilatausjohto x 1, otsapannan solki x 1, vaihdettava O-rengastiiviste x 1, käyttöohje.

Fenix-tuotemerkki takaa aina huippulaadun, HM61R on IP68 pöly- ja vesitiivis. Kaikki Fenix valaisimet on testattu omassa laboratoriossa amerikkalaisen ANSI/FL1 standardin mukaisesti. HM61R-monitoimiotsavalaisimella on viiden (5) vuoden (paristo 1 vuosi) Fenix laatutakuu.